Kenneln

Om kenneln

Varmt välkommen till oss på Kennel Fire'n Ice. Vi föder upp Engelsk Springer Spaniel.
Jag som har kennel Fire'n Ice heter Lotta Claëson och bor tillsammans med min sambo och våra hundar i vackra Åkers Styckebruk som ligger mellan Strängnäs och Mariefred i Södermanlands län.
Avståndet till Stockholm är ca 8mil.
Här bor vi med underbar natur, stora skogar och ett rikt djur och fågelliv in på husknuten.

Mitt djurintresse har alltid varit stort och hästar var länge min stora passion. Har haft egna hästar under många år samt  även tävlat en del.
 
Hundar har funnits  hela mitt vuxna liv och jag har haft Springer Spaniel i över 30 år. 1990 gjorde min första springer "Tilda" SV-98 SLCH LP1 Charleswood Make my Day sitt intåg i mitt liv och jag har sedan dess varit rasen trogen. 
Har tränat och tävlat mycket lydnad, hållit på med bruksspår,viltspår, agility, utställning  , rallylydnad och jakt.Kennelnamnet registrerades 1998 och vår första valpkull föddes 2000.
Mitt mål med min uppfödning är att föda upp friska,trevliga hundar med rätt temperament och god exteriör som ska kunna användas inom dom flesta  typer av hundaktiviteter och förstås vara trevliga familjehundar.

Uppfödningen sker i liten skala.... ungefär en valpkull per år.

Vi planerar  ingen valpkull om vi inte har för avsikt att spara valp ur kullen själva.

Vi använder bara avelsdjur:
 -med fria höfter(A eller B)
-med ögon fria från ärftliga sjukdomar 
- fria från fucosidosanlag. 
 Vi har uppfödningar meriterade i lydnad, agility, bruksspår, viltspår, rallylydnad , utställning och på nybörjarprov jakt.